Učestala pitanja o autoškolama

telefon: +385 1 626 6543
Najbolja autoškola u Zagrebu dokazuje svoju vrijednost kroz rezultate polaznika

100% ukupna prolaznost u autoškoli

93% iz prvog pokušaja na pismenom

85% iz prvog pokušaja na vožnji

Upisi za novi tečaj 13.05.2024 za polaganje B kategorije u tijeku. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Učestala pitanja o autoškolama

Ne znam ništa o vožnji, potpuni sam početnik, da li je to uredu?

Dapače idealan ste kandidat jer nam je najlakše graditi zdrave navike od početka.

Kako se prijaviti u autoškolu?

U autoškolu Rusan Zagreb se možete prijaviti putem naše web stranice, pozivom na telefon, slanjem e-maila ili osobnim dolaskom u naše prostorije u Radničkoj cesti 1/A.

S koliko godina najranije mogu upisati autoškolu za B kategoriju?

Najranije je moguće upisati se sa 17 i pol godina, s tim da ispitu vožnje ne možete pristupiti prije navršenih 18 godina.

Što mi treba za upis u autoškolu?

Za upis je potrebna osobna iskaznica, OIB ako nije označen na osobnoj iskaznici i liječničko uvjerenje za odgovarajuću kategoriju koju upisujete, najčešće B kategoriju.

Što je liječničko uvjerenje? Kako ga mogu dobiti?

Liječničko uvjerenje potvrđuje da je osoba sposobna samostalno upravljati vozilom i uvjet je za upis u autoškolu. Za izradu liječničkog uvjerenja prvo je potrebno zatražiti potvrdu od svog doktora obiteljske medicine da ne bolujete od nikakvih bolesti i s tom potvrdom otići u medicinu rada, po vlastitom izboru, koja izdaje liječničko uvjerenje.

Koje su osnovne procedure za polaganje vozačkog ispita u autoškoli?

Nakon upisa u autoškolu, prvo ćete morati proći teorijski dio obuke, koji se može održati u razredu ili putem online tečaja. Vozački ispit se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela.
Nakon što uspješno položite teorijski dio, slijedi praktični dio obuke koji se odvija u vozilu s instruktorom. Uobičajeno je da se obuka sastoji od 35 sati vožnje koje je potrebno obaviti prije polaganja vozačkog ispita. Kada instruktor procijeni da ste spremni, možete se prijaviti za polaganje vozačkog ispita. 

Da li je nastava online ili uživo?

Autoškola Rusan prakticira oba modela nastave gdje se grupni tečaj odrađuje online preko Zoom aplikacije, dok se individualne pripreme za ispit odvijaju uživo, ali naravno i tu se prilagođavamo. Predavanja su prilagođena kandidatima za bolje i lakše usvajanje znanja. 

Što ako propustim nastavu?

Nastavu možete nadoknaditi tako da pogledate snimku, svakog dana šaljemo kandidatima snimku kako bi nastavu mogli pogledati ako su ju propustili ili samo žele ponoviti. Također na individualnim satima možemo ponoviti sve što vam je potrebno.

Koliko traje tečaj vožnje?

Tečaj vožnje u autoškoli traje najmanje 35 sati. Međutim, vrijeme može varirati ovisno o tome koliko brzo naučite vožnju i koliko je vremena potrebno za svladavanje svih potrebnih vještina.

Jako se bojim prometa da li imate strpljenja?

Autoškola je prvenstveno edukacija koja zahtjeva stručan radni kadar koji će kvalitetno prenijeti znanje, ali i pružiti podršku kandidatu. Svi mi smo bili polaznici u autoškoli i radimo s puno empatije. 

Koja je uloga instruktora u autoškoli?

Instruktori u autoškolama su obučeni da pružaju učinkovitu obuku vožnje svojim učenicima.
Njihova je uloga usmjeriti učenike kako bi se što bolje pripremili za vožnju, osigurati sigurnost i pomoći im da steknu samopouzdanje.
Instruktori će vam pružiti korisne savjete i upute kako biste mogli uspješno položiti vozački ispit i postati sigurni vozači.

Kako se pripremiti za vožnju s instruktorom?

Budite spremni naučiti i usvojiti savjete i upute svog instruktora kako biste maksimalno iskoristili svoju obuku. Prije vožnje, provjerite svoje vozilo i osigurajte se da su svi sustavi u dobrom stanju. Iznimno je važno slušati upute instruktora, zbog vaše sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Kako odabrati pravu autoškolu?

Pri odabiru autoškole, potražite preporuke od prijatelja i obitelji koji su već prošli kroz proces obuke.
Također provjerite internetske recenzije i ocjene autoškole.
Važno je odabrati autoškolu koja će vam pružiti kvalitetnu obuku, ali i ponuditi individualan pristup kao i stručne predavače i instruktore.


 

Pošaljite nam e-mail na info@autoskola-rusan-zagreb.com
Nazovite nas na +385 1 626 6543