Kako sam položila ispit u autoškoli uz pomoć aplikacije

telefon: +385 1 626 6543
Najbolja autoškola u Zagrebu dokazuje svoju vrijednost kroz rezultate polaznika

100% ukupna prolaznost u autoškoli

93% iz prvog pokušaja na pismenom

85% iz prvog pokušaja na vožnji

Upisi za novi tečaj 15.07.2024 za polaganje B kategorije u tijeku. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Kako sam položila ispit u autoškoli uz pomoć aplikacije

17.01.2024

Kada je pravo vrijeme za upis u autoškolu? Ako se mene pita, baš nikad.", započinje svoju priču novinarka miss7 Kristina koja je testirala novu aplikaciju na tržištu

Kada je pravo vrijeme za upis u autoškolu? Ako se mene pita, baš nikad. I tako sam deset godina otezala sa svojom odlukom dok se konačno Jupiter pogodio s Merkurom, a Merkur s Malim Medom, pa je bio pravi trenutak za upis u autoškolu. Više potaknuta troškovima dnevnog Uber prijevoza, ali i sporosti javnog prijevoza (svi koji su se ikad vozili autobusnom linijom 268 znaju o čemu pričam), shvatila da je vrijeme za nabavku osobnog vozila koje ću usput i  - voziti.

(Auto)školski dani
Prvi dojmovi? Već na prvom autoškolskom satu sam shvatila kako se osjeća osoba koja se uporno trudi biti hip, ali joj ne uspijeva. Govori li se uopće hip? Uglavnom, moji mlađahni kolege iz klupe su me uputili u novu cool aplikaciju preko koje svi prolaze. Uskoro sam saznala što je - Autoškola.

Riječ se o aplikaciji koja je na tržište stigla prije nešto više od mjesec dana (nekoliko dana prije mog prvog sata propisa, zvuči kao prst sudbine, zar ne?), a glavni "krivci" su Autoškola Stubica, Ivan Rusan, Porsche Hrvatska i tim tvrtke DD3D. Već prvog tjedna postojanja aplikacije mediji su izvijestili da je više od 70 tisuća korisnika preuzelo aplikaciju. Kada sam nakon dva tjedna odslušala propise, downloadala sam aplikaciju. Najviše potaknuta činjenicom da mi je na probnom ispitu trećina odgovora bila pogrešna, a instruktor skromno zaključio da sam hodajuća nelogičnost, morala se sam se posuti pepelom i skinuti tu slavnu aplikaciju.

Preuzela sam je preko iOS-a,  i na prvi pogled mi se svidjela. "Autoškola" vizualno izgleda prilično jednostavno: siva podloga sa žuto bijelim layoutom. Kategorije su: "Teme", "Znakovi", "Ispiti", "Profil" (možeš imati javni, ali ja sam ostala anonimna kako netko od mojih instruktora ne bi vidio "briljantne" rezultate), "Upute i pomoć" i "Podešavanja".

Ako ćemo iskreno, nisam se previše zamarala istraživanjem Tema i Znakova, nego sam se odmah bacila na Ispite. Udario me adrenalin kad sam skontala da ispiti izgledaju jako stvarno. Imaš 45 minuta, 38 pitanja i pregledne sličice raskrižja i prometnih situacija koje možeš uvećati. Puno bolje od onih zrnatih slika koje ti pokazuju u autoškoli na projektoru. Moram li napomenuti da je gomila mojih kolega i prijatelja koji voze bila oduševljena aplikacijom i s blagom nostalgijom su se prisjećali svojih autoškolskih dana kada su doslovno imali 100 pitanja iz knjige, a ne tu neke suvremene aplikacije.

Ono što je odlično kod ove aplikacije je da postoje pitanja koja se ponavljaju, ali su nekad postavljena na drugačiji način (dvostruka negacija). Pa kada pomisliš da već sve ide po defaultu, a ono - zaj***. Kako znam? Riješila sam ispit 9 puta, 1 put je riješio moj brat, a jednom je ispit došao do kraja jer nisam izašla iz aplikacije (logično, to je najgori rezultat). To je prilično puno puta, zar ne? 11 prema računici mog anonimnog korisničkog računa.

Pitanja su baš kao na živom ispitu, može biti više odgovora točnih, može samo jedan, no u aplikaciji se ipak možeš vratiti i ispraviti pogrešan odgovor. To, pak, na ispitu ne možeš što su mi više puta naglasili pa kada sam se zatekla u real deal situaciji sam bila vrlo oprezna, ostavljala sam prazna polja i preskakala pitanja te na kraju na njih odgovorila. I to uspješno iz prve!

Kako je "Autoškola" radila za mene?
Jedini put kada sam prošla fiktivni ispit (90%) je bio predzadnji put. Moram li reći kakvo sam olakšanje osjećala? Nakon "SAMO" 7 pogrešnih online ispita večer prije ispita sam konačno prošla. Sljedeći dan rezultat je bio opet ispodprosječan (75%), i to me dosta uznemirilo jer sam ga rješavala par sati prije ispita. No, kada sam uznemirena krenula na propise, poslala mi je prijateljica ovu poruku...

Poanta priče?
Aplikacija Autoškola je stvarno korisna i definitivno me pripremila za ispit koji sam iz prve prošla, ali potrebno je imati i dobre prijatelje. I nemoj biti poput mene i misliti da si imaš IQ sobne temperature ako prvi put padneš propise. Stvarno nemoj. Skini Autoškolu i kreni otkrivati neutvrđene bankine i pravilo desne strane po hrvatskim naseljima i autocestama! Kreatorima ove aplikacije velika kapa dolje!

 

[LINK NA ČLANAK]

ostale vijesti

Pošaljite nam e-mail na info@autoskola-rusan-zagreb.com
Nazovite nas na +385 1 626 6543